SUBSTANȚE PSIHEDELICE (2) – SACRAMENTELE

 In Echilibrare si vindecare, Povesti cu talc

O experiență ”satori” este o iluminare temporară care poate fi provocată de meditație, de inițiere de către un guru, de ascultarea anumitor genuri de muzică sau piese muzicale, de folosirea anumitor mantre sau incantații, de yoga, de experiențe de grup puternice sau prin utilizarea sacramentelor. Sacramentele sunt produse vegetale sau animale care ajută la trezirea anumitor simțuri în corp, emoții și minte. Ele pot și să vă deschidă față de nivelele astral, eteric și cauzal al ființei.

Cele mai populare sacramente sunt plantele psihoactive, cum ar fi ayahuasca, ciupercile psilocibe, mescalina (peyote), cactusul San Pedro și altele câteva. Atunci când sunt folosite ca parte a unui ritual șamanic, în care sunt luate măsuri de siguranță, ele pot servi drept catalizatori pentru o experiență satori.

Mulți șamani folosesc aceste substanțe pentru a ajuta la deschiderea comunicării cu diferite spirite. Spiritele medicinei au legătură cu spiritele plantelor și animalelor aflate peste tot în jurul lor, în junglă (sau unde trăiesc ele). Toate sunt conectate, inclusiv medicina pe bază de plante.

Dacă se întâmplă să cunoașteți un șaman în care aveți încredere și sunteți dispuși să vă deschideți față de experiențe noi într-un mediu controlat cu atenție, sacramentele pot fi utile. Țineți minte că există pericole, printre care tendința de a abuza de aceste substanțe, de a lua prea mult, de a nu vă pregăti corespunzător înainte de a le ingera sau de a vă aștepta ca ele să vă ”salveze” cumva.

Sacramentele pot servi drept catalizatori pentru a aduce la suprafață aspecte ale sinelui care adeseori sunt ascunse sau greu de accesat. Aceasta nu înseamnă că ele fac munca în locul vostru. Ele v-ar putea deschide spre o viziune a Sinelui vostru Mai Înalt, sau v-ar putea oferi o experiență energetică a unor dimensiuni mai înalte. Așa-numitele ”halucinații” pe care le experimentează mulți oameni pot fi o combinație de lucruri, printre care se numără și proiecții ale imaginației, tipare vizuale de energie sau viziuni primite prin clarviziune. Dat fiind că totul este energie, substanțele psihoactive vă permit să percepeți temporar energia în moduri care diferă de percepția obișnuită.

Substanțele psihoactive au tendința de a amplifica ceea ce se află deja în conștiință, de asemenea, vă schimbă percepția astfel încât vedeți realitatea dintr-un punct de vedere diferit. Acest lucru poate fi util sau dăunător, mai ales pentru cei care au o instabilitate emoțională și mentală. De exemplu, amplificarea temerilor existente poate avea efecte devastatoare, în timp ce mutarea percepției într-un punct unde nu mai există teamă ar putea fi benefică. Acesta este unul din motivele pentru care este foarte important mediul în care sunt luate sacramentele.

În cazul oamenilor tulburați psihologic, este foarte important să creați un mediu care le schimbă obiectul atenției, astfel încât ei să se poată detașa de drama și de traumele vieții lor – poate suficient de mult, încât să dobândească o perspectivă valoaroasă și să își dea seama că există viață dincolo de drama lor specifică.

Anticipăm faptul că unii medici și psihiatri își vor exprima îngrijorarea cu privire la faptul de a da substanțe psihoactive oamenilor instabil emoțional, dar diferiți membri ai comunității psihiatrice fac exact acest lucru, și adesea au rezultate foarte pozitive. Spunem din nou că acele rezultate pozitive se datorează unei structurări atente și inteligente a mediului, astfel încât acești pacienți se simt în siguranță și sprijiniți pe parcursul experienței lor psihedelice.

Nu încurajăm pe nimeni să utilizeze substanțe care sunt ilegale, sau să se angajeze într-un comportament prin care se poată vătăma sau răni pe sine ori pe alții.

Acesta este un subiect controversat și vă încurajăm să faceți propria voastră cercetare.

(…)

O altă situație care poate imita posedarea are legătură cu efectele secundare ale medicației, inclusiv a antidepresivelor. Acestea au fost implicate în mai multe ucideri în masă și sinucideri. Asemenea medicamente schimbă chimia creierului sufletelor umane, adesea în moduri inpredictibile. Creșterile sau descreșterile bruște ale nivelului serotoninei, melatoninei, endorfinelor etc. pot provoca valuri de energie în corp (sau epuizare energetică extremă, după caz), determinând un comportament maniaco-depresiv.

Majoritatea substanțelor halucinogene pur și simplu amplifică ceea ce se află deja în conștiință, atunci când vine vorba de comportamentul violent. În plus față de antideprsive și alte medicamente prescrise în mod legal, în alimente există chimicale care pot contribui la această problemă, cum ar fi coloranții artificiali, grutamatul monosodic (GMS sau E621), nitrații și nitriții, și altele. Cele mai multe cazuri de comportament violent al școlarilor se produc la circa două ore după prânz, mai ales dacă în mâncare sunt prezente aceste substanțe.

 

În timp ce mulți șamani contemporani par să abuzeze de medicamentele pe bază de plante luându-le în cantități excesive, alții sunt dedicați folosirii medicamentelor ca sacramente, adică într-un mod respectuos care permite ușilor spre percepția superioară să fie deschise temporar. Sacramentele nu sunt înlocuitori pentru lucrul cu ego-ul, practicarea meditației sau pentru a fi dedicat unei căi spirituale. Ele pur și simplu servesc drept catalizatori atunci când sunt folosite în mod adecvat și cu respect.

Scopul oricărui catalizator este de a declanșa trezirea, iar medicamentele pe bază de plante sunt capabile să facă acest lucru în cazul multor suflete. Totuși, de îndată ce este aplicat declanșatorul, rămâne la latitudinea individului să folosească impulsul primit de la sacrament pentru a face munca grea de a crește și a evolua. În acest sens, sacramentul este ca un morcov care atârnă legănându-se – ceva care să stimuleze motivația în direcția corectă.

pag.181 și 226 din INTEGRAREA SUFLETULUI de Sal Rachele

pag.209 din ISTORIA REALĂ A PĂMÂNTULUI de Sal Rachele

citește si SUBSTANȚE PSIHEDELICE (1) – SOMA ȘI PLANTELE

 

Recent Posts