Terapia Bowen in viziunea mea

 In Echilibrare si vindecare

In a doua jumatate a anului 2015 a fost o perioada in care am lucrat din punct de vedere energetic cu foarte multe persoane cu diverse probleme de sanatate, unele mai usoare, altele mai grave din punct de vedere  al diagnosticului. In ceea ce ma priveste, consider afectiunea ca fiind mesajul corespunzator din partea corpului de a corecta emotia interioara nebenefica sau gandurile nebenefice. Rezultatele erau bune din punct de vedere energetic si persoanele respective se simteau mult mai bine, insa, uneori, corpul ramanea in urma cu vindecarea si, pe baza,unei credinte inca usor de zdruncinat, exista riscul sa apara indoiala si pacientul sa se intoarca la punctul zero. Stiam de vreo 2 ani deja de terapia Bowen, intrucat mama unei prietene bune facuse cursul si practicase si pe mine si am rezonat foarte bine cu metoda. Asa ca pentru pacientii in cauza am recomandat sa caute diversi terapeuti Bowen in functie de zona in care locuiau.

Se crease insa o relatie de incredere cu fiecare persoana cu care am lucrat si cum in Bucuresti nu cunosteam pe cineva anume care sa practice aceasta terapie, pacientii m-au indemnat sa o invat eu. Cert e ca la inceputul anului 2016 am cautat pe net despre Bowen si am aflat ca urma sa inceapa un curs de instruire chiar la sfarsitul lunii ianuarie (peste 1 saptamana la momentul respectiv). Am sunat si mi-au spus ca nu mai sunt locuri, ca inscrierile se fac de regula cu 2-3 luni inainte. Simteam ca e pentru mine asa ca am intrebat daca nu cumva mai e un loc pentru mine. Si se pare ca mai era ca cineva nu platise 🙂 Si de aici lucrurile au decurs firesc timp de 1 an pana mi-am luat diploma si metoda mi s-a potrivit ca o manusa.

Din punctul meu de vedere, asa cum vad eu lucrulile si cum am simtit metoda inca de la inceput, pe mine m-a ajutat in vindecarea pacientilor dupa ce am lucrat energetic cu ei – asta presupunand intelegerea constienta a cauzei afectiunii si decizia de a elimina cauza si apoi lucrul in meditatie ghidata, cristaloterapie sau alte metode de curatare si reechilibrare energetica; apoi, reechilibrarea si corpului fizic prin terapie Bowen daca era cazul. Ce-i drept, a functionat si invers in sensul ca, uneori pacientii erau atat de afectati fizic, incat aveau nevoie de ajutor prin Bowen pentru a vedea putina lumina si apoi am lucrat si la nivelul energetic, eliminand cauzele.

Nu ma intelegeti gresit, terapia funtioneaza de minune pentru orice afectiune sau boala – vindeca sau cel putin imbunatateste vizibil starea pacientului, insa daca nu constientizam si ceea ce ne-a adus intr-o astfel de situatie, afectiunea va reveni sau se va manifesta sub alta forma care sa ne faca atenti. Asadar, concentrati-va asupra echilibrului trup-minte -suflet, nu doar una dintre ele.

As vrea sa subliniez foarte clar ca aceasta este viziunea mea asupra metodei, nu are nimic de-a face cu modul in care este predata sau explicata la Academia Bowtech Bucuresti drept o metoda complementar medicala si nu una energetica sau de alt fel care are nevoie de adaos-uri pentru a functiona. Mentionez ca modul in care aplic tehnica este exact cum mi-a fost predata, fara sa o amestec cu alte lucruri, insa experienta mea ca energoterapeut m-a facut sa vad lucrurile in felul enuntat mai sus.

Una peste alta, daca sunteti afectati la nivel fizic de vreo durere/afectiune/boala, va recomand cu toata increderea aceasta metoda pentru ca lasa corpul sa isi faca treaba in ritmul lui, in felul lui si la timpul potrivit, iar terapeutul este doar un intermediar asa cum ar trebui sa fie din punctul meu de vedere in orice practica, fie ea energetica/ medicala/ complementar – medicala.

 

 

Recent Posts