Parerea mea despre parerea mea

 In Echilibrare si vindecare

Privind in spate, ma uit cat de des imi schimb parerile si asta nu pentru ca as fi o fire indecisa, ci pentru ca acumuland noi informatii, evoluand, ajung la noi concluzii. Provocarea cu propriile pareri este ca ajungem foarte usor sa ne atasam de ele si militam pentru ele, cream conflicte si dispute, mergem uneori pana in panzele albe cu tot felul de argumente si pierdem persoane dragi de dragul unor asa zise valori. Atentie, nu promovez ideea ca oamenii ar trebui sa fie lipsiti de valori, ci cred ca ar trebui sa fim mai relaxati in a schimba pareri pana cand ajungem la adevarul pur. Cand vom ajunge la el, sunt convinsa ca nu o mai fim la fel de vehementi in a sustine pareri, ci mai degraba vom avea rabdare cu fiecare sa ajunga la concluzii, in ritmul sau.

Asadar, parerea mea despre parerea mea este ca i-am acordat prea multa importanta pana acum si mi-am propus sa ma detasez de ea. Facand asta, am constatat ca sunt mult mai relaxata, cu mintea mai limpede si mai deschisa realmente catre cei din jur.

Ce e interesant e ca aceasta atitudine ii surprinde pe cei din jurul meu, prin lejeritatea cu care pot astfel sa accept orice parere, iar mintii ii da cu virgula cand nu mai e pusa sa caute argumente care sa sustina punctele mele de vedere. Asa am mai multa libertate si liniste. Mai complicat e insa fata de cei pe care i-am convins odinioara de un anumit fapt, in care credeam cu vehementa la momentul respectiv si acum sunt surprinsi sa afle ca pentru mine nu mai are importanta. Asta le zdruncina si lor parerile si incep sa se indoiasca de ceea ce cred…

Iata cum ne construim pareri vehemente bazate pe parerile altora, iata cum ne atasam apoi de parerile noastre si creem un cerc vicios din care cu greu ne dam voie sa iesim. Eu una am invatat sa imi dau mai greu cu parerea si chiar si atunci cand fac asta, sunt rezervata, pentru ca totul e intr-o continua schimbare, iar eu intr-o continua evolutie si descoperire de sine. Astfel, am mai putine explicatii de dat si mai putine argumente de cautat. Sunt mai libera si ma bucur de asta!

Elibereaza-te si tu de parerile tale!

 

Recent Posts