Lucrul continuu cu tine

 In Echilibrare si vindecare

In energoterapie, primim deseori intrebarea: “Dar chiar trebuie sa lucrez in fiecare zi?”. Raspunsul nostru a fost de fiecare data ca nu trebuie nimic, nu exista titlul de obligatoriu pentru nimic, nici macar la temele pentru acasa. Insa mereu mi-am pus intrebarea de ce oamenii aleg calea grea, prin care isi lasa mintea sa hoinareasca tot impul pe carari ratacitoare versus sa o cizeleze astfel incat sa ii conduca catre Dumnezeu. Cand nu oferi exercitiu mintii, ea isi gaseste de lucru si o face intr-un mod subtil. Ai fost poate la un curs, la o initiere, la un seminar etc si te-ai intors mult mai asezat de acolo si in loc sa continui cu metoda mai departe pana ajungi sa o integrezi in viata de zi cu zi, iti iei o pauza pentru ca deja consideri ca ai lucrat prea mult si, pe nesimtite, mintea se intoarce la vechile obiceiuri. In plus, cand mintea nu e strunita, isi gaseste mereu de lucru si isi alege o situatie, oricat de banala ar parea si face din ea o ditamai problema. Dar si pentru asta ne gasim usor scuze, spunandu-ne in sinea noastra: “Oricat de mica e, daca e problema mea, inseamna ca e vitala pentru mine.” Si ajungem sa folosim gresit chiar si legile divine, exagerandu-ne problemele cand de fapt ele nici macar nu exista.

Sunt de acord cu faptul ca nimic nu e intamplator, insa nici nu recomand sa disecam fiecare detaliu, ci mai degraba sa ne detasam de ele, fara sa manifestam nici aviditate, nici aversiune, ci doar starea de echilibru, iar pentru asta avem nevoie de lucru permanent cu noi. Nu mai priviti asta ca pe o povara, ci ca viata insasi. Credeti ca atunci cand nu depuneti un efort constient, mintea sta si se relexeaza, se odihneste, dar nu e asa. Ea croseteaza non stop si nici nu va dati seama cand a construit lamele de otel in jurul vostru care va incorseteaza si va ranesc.  Si apoi chiar pare ca oricat de mult efort ati depune nu se schimba nimic.

Daca va ajuta, si cred ca ajuta, dati lucrului zilnic cu voi alta denumire sau nu-i dati niciuna – e modul de a trai si atat. Mintea nu o sa mai priveasca asta ca pe un efort si o sa o accepte ca pe un stil de viata.

Analizati clar si deschis care e de fapt calea usoara si calea grea. Nu va lasati amagiti de aparente!

Recent Posts