Cunoastere vs Perceptie

 In Echilibrare si vindecare

Sfatuiesc pe oricine imi cere sfatul in energoterapie sa ia propriile decizii bazandu-se pe propriile simtiri. Am intalnit insa suficiente persoane care merg la energoterapeuti/terapeuti/psihologi care folosesc diferite tehnici si asteapta ca acestia sa le dicteze viata si sa le spuna exact ce sa faca si cand. Desigur, acestia va pot oferi ajutorul si ghidajul in baza experientei lor, insa decizia finala va apartine si trebuie sa va apartina. Cum nu exista bine/rau, corect/incorect aici pe Pamant, orice decizie ati lua mai devreme sau mai tarziu veti ajunge la esenta voastra. Timpul exista doar pentru Eu, insa pentru Sinele nostru, parte din divinitatea, exista doar vesnicia.

Probabil cand vom constientiza si vom simti energia vesniciei, vom intelege de fapt si Adevarata Cunoastere, care este starea lui Dumnezeu, in care nu exista intrebari pentru ca traim adevarul pur. Iar de-a lungul istoriei pamantesti, exista putini maestri care au atins aceasta stare pe care o putem echivala poate cu iluminarea. Doar astfel de persoane va pot spune cu precizie ce sa faceti, insa culmea e ca acestea nu o fac pentru ca stiu ca fiecare dintre noi avem o cale de strabatut. Vocea cu care ei ne indruma este blanda si calda, soptita si sfatuitoare, nicidecum autoritara si poruncitoare care sa ia decizii pentru noi sau in locul nostru.

Pana vom atinge aceasta stare, in viata asta sau mai tarziu, fiecare ne aflam in stare de perceptie. Aceasta se purifica pe masura ce noi evoluam sau mai bine spus, pe masura ce ne redescoperim esenta divina. Chiar daca am atins o stare de perceptie inalta, nu tot timpul ne aflam in ea. Si e in regula, e o etapa din viata noastra si avem nevoie de timp sa o depasim. Schimbarile pot fi instantanee, insa avem nevoie de o credinta de fier pentru a nu ne pierde mintile la o astfel de schimbare brusca.

Constientizand diferenta dintre cunoastere si perceptie, ne dam seama si de ce ne deranjeaza atat de mult cand primim sfaturi gratuite. Cand persoana respectiva e si ea intr-o stare de pereptie, oricat de purificata ar fi ea, stii foarte clar si simti ca in sistemul ei de gandire pot patrunde “erori” si daca tot e sa gresesti, mai bine sa fie greselile tale. Atentie, asta nu inseamna totusi ca nu putem invata unii de altii, insa e nevoie sa lasam fiecare libertatea da a invata in ritmul sau, iar noi sa ne concentram in primul rand in a ne fi propriul profesor.

Recent Posts