Muzica in viata noastra

 In Echilibrare si vindecare

Observ tot mai des, mai ales in randul tinerilor, dar nu numai, ca simt nevoia sa asculte muzica non-stop, fie ca e la TV, casti, radio-ul din masina sau altele. Ca asculti muzica nu e neaparat o problema, insa ce fel de muzica asculti si ceea ce faci in timp ce o asculti poate sa-ti dauneze. Poate te intrebi de ce…

Recomandarea mea e sa incepi sa asculti muzica ta constient, adica sa nu faci nimic altceva in timpul respectiv, doar sa asculti muzica. Ce spun versurile? Care e mesajul lor? Care e starea pe care o simti  inainte de a o asculta, in timp ce o asculti si dupa? Muzica are un efect de relaxare pt noi si uneori ne poate duce in stare alfa, ca intr-o stare de plutire in care suntem mult mai usor influentati de mesajele care ajung la noi.

Poate aveai o stare chiar buna, te-ai gandit sa asculti muzica in timp ce faci curatenie, ce lucrezi sau orice altceva si dintr-o data starea ta s-a schimbat. Incepi sa te gandesti la foste relatii, despartiri, persoane dragi care nu-ti mai sunt alaturi si tot asa si deja esti intristat. E clar ca muzica iti activeaza niste rani interioare nerezolvate, dar daca nu o asculti constient si cu scopul de a rezolva ranile respective, nu faci decat sa iti afectezi dispozitia fara sa ajungi la un rezultat mai bun.

Drept concluzie, nu e vorba de un anumit tip de muzica pe care il recomand, ci mai degraba de a face si acest lucru intr-o stare de constienta, folosind muzica intr-un mod benefic, care sa va ajute sa constientizati anumite provocari interioare si sa le rezolvati.

Mai mult decat atat, folositi cat mai mult cu putinta sunete naturale, voi fiind in natura. E total diferit sa ascultati sunetul marii inregistrat, versus marea live. E vorba de vibratie, de esenta si de puterea sunetului. Exista sonoterapie cu diverse elemente din natura sau cu diferite instrumente – tilinca, boluri tibetane, de cristal etc. Testati-le voi singurei sau indrumati. Sunt convinsa ca o sa va placa!

Recent Posts