“Nu am timp”

 In Echilibrare si vindecare

Aud foarte des aceasta replica, desi cand spunem ca nu avem timp, e un semnal de alarma intrucat ar trebui sa constientizam ca practic nu avem timp pentru noi. Cu alte cuvinte am pierdut din vedere ca noi suntem prioritatea noastra numarul unu si fara a ne face timp pentru noi, echilibrul interior nu prea are cum sa apara. Mi-e clar ca traind in societate si cu atat mai mult, avand poate o familie, esti prins in foarte multe activitati, insa recomandarea mea ar fi:

  1. Alege doar acele actiuni care iti sunt utile si fa curat in restul, alegand sa le scoti din agenda ta. Verifica daca iti sunt folositoare sau doar traiesti iluzia ca iti aduc beneficii de vreun fel. E mai bine ca pur si simplu sa stai, sa te odihnesti, fara sa faci ceva anume versus sa tot alergi de colo colo, sa faci 1001 lucruri fara sa merite energia si resursele implicate.
  2. Alege cu atentie in ce iti investesti timpul ramas liber astfel incat sa te incarci cu energie benefica si nu sa o risipesti. Sunt multe activitati in care doar traiesti iluzia relaxarii si cand colo, esti mai obosit ca niciodata. Mai intai identifica ce nevoi ai: odihna, eliberare de ganduri, energizare etc. Sunt putini cei care inteleg si sunt constienti de ceea ce ii relaxeaza/ energizeaza si aleg in consecinta instrumentul potrivit pentru aceasta. Fii deci cu bagare de seama in a identifica nevoile tale si activitatea de care ai nevoie la un moment dat, tinand cont de scopul tau.
  3. Foloseste fiecare oportunitate sa lucrezi cu tine. Oricat de ocupat ai fi sau oricat de incapatanat esti in a te elibera de activitati inutile, crezand ca nu ai la ce sa renunti, sa stii ca poti folosi mult mai inteligent fiecare clipa a ta – de la a medita in metrou, pana la a citi in cada. Momentele in care ne pierdem in amalgamul gandurilor noastre sunt cele mai dese si consumatoare mari de energie, asa ca transforma-le in ceva util tie. Meditand cu ochii inchisi sau deschisi, concentrandu-te doar asupra respiratiei tale spre exemplu te poate ajuta sa te eliberezi de critica fata de cei din jur, sa te concentrezi asupra ta si chiar sa te energizezi.

Exemple sunt nenumarate, important e sa le identifici pe cele potrivite tie si sa-ti doresti schimbarea in vata ta.

Tu cum iti folosesti timpul eficient?

Recent Posts