Asezari interioare prin constelatii familiale

 In Ateliere conective, Echilibrare si vindecare, Tehnici in metaconsiliere, Uncategorized

Atelierele de Constelatiile familale/sistemice au fost si raman instrumentul meu preferat. De prima data, de cand am participat mai intai ca observator, m-a impresionat profunzimea temelor integrate de participanti. Subconstientul si modul de gandire, de traire si de actiune al fiecaruia era revelat in toata splendoarea lui, iar constientul parea sa digere usor fiecare mesaj primit.

In aceasta tehnica, fiecare persoana isi alege o tema pe care simte ca inca nu a inteles-o in totalitate si inca nu e asezata in sufletul lui. De multe ori, temele respective au legatura cu relatiile noastre de familie si de aici numele de Constelatii familiale, insa temele pot fi extinse si la relatiile din afara familiei sau cu notiuni abstracte, energii prezente in viata noastra (exemple: relatia cu barbatii/femeile, relatia cu energia banilor/iubirii etc) si de aici numele de Constelatii sistemice.

Eu, ca facilitator, abordez ambele tipuri – familiale sau sistemice – in aceeasi constelatie, in functie de necesitatile participantului. Prin intentia si modul meu de lucru, constelatia fiecaruia poate capata o forma ampla, complexa, pe mai multe teme interconectate, pentru ca noi suntem complecsi si fiecare aspect al nostru este legat de altele si de intreg. De asemenea, o tema poate implica blocaje din viata asta si blocaje din alte vieti, cu scopul de a fi eliberate.

O tema de constelatie este aleasa in primul rand de participant si daca este nevoie, ofer ghidaj suplimentar. Stand langa mine, ca observator, participantul alege dintre ceilalti participanti – persoane care sa joace si sa reprezinte anumite roluri si personaje din viata lui. Spre exemplu – pentru relatia fata de energia cuplului – va alege un reprezentant pentru el/ea, pentru energia cuplului, pentru rolul tatalui sau (daca simtim ca poate influenta sau a influentat energia cuplului), posibilul partener etc. Apoi, cei numiti in constelatie incep sa simta rolurile in care au fost numiti si spun ce simt, se aseaza langa cine simt. Mentionez ca participantii de cele mai multe ori nu se cunosc intre ei, iar ceea ce spun si simt in rolurile interpretate este mereu conform cu realitatea, iar acest lucru se intampla cu ajutor divin.

O constelatie se aseaza energetic, in plan subtil, inca dinainte de a fi jucata, iar integrarea ei continua si dupa atelier, mai ales la persoanele din viata voastra care au fost reprezentate in constelatie, pentru ca da, efectul se resimte asupra tuturor.

Primesc adeseori feedback-uri dupa constelatii in care participantii sunt surprinsi de cat de frumos s-au asezat aspectele respective in viata lor. Si nu, nu e meritul meu, ci al lor pentru ca isi dau voie sa primeasca darurile Cerului. Eu sunt un intermediar pentru ceea ce fiecare isi da voie sa materializeze in viata sa.

Ce spun participantii:

“Constelatii … un cuvant ce te duce cu gandul la spatiu, spatiul cosmic si asociat cu “familiale” se creeaza imaginea unui spatiu cosmic ce ar trebui sa-ti fie cunoscut… Insa nu are legatura cu aceasta, desi eu la asta m-am asteptat la inceput. Dupa prima Constelatie familiala am descoperit ca e vorba de spatiul energetic al familiei in care te-ai nascut, venit, ales sa-ti traiesti experientele, iar cu ajutorul constelatiilor poti sa intelegi ce rapoarte sunt intre tine si ceilalti membrii ai familiei si de ce sunt acesta rapoarte. Pentru mine personal este o metoda extraordinara de a explora si intelege la nivel energetic relatiile cu familia si cu mine insumi. In timpul constelatiilor joci roluri in constelatiile celorlalti participanti, roluri ce nu sunt intamplatoare, rezonezi cu acel rol, iar daca acorzi atentie, descoperi ca fiecare rol are informatii si pentru tine personal. Alaturi de Florina, ca facilitator de constelatii, am avut parte de experiente deosebite si de constientizari importante pentru evolutia mea. Recomand cu caldura participarea la sesiunile de Constelatii familiale facilitate de Florina tuturor celor ce doresc sa se descopere.” (Adrian)

“Pentru mine Constelatiile au fost multi – revelatoare si transformatoare. S-au asezat in mine multe raspunsuri, s-au limpezit multe ape ale subconstientului. Conexiunea cu grupul mi-a adus bucurie, am simtit multa iubire si compasiune. Nu pot sa pun in cuvinte cum a fost. Coplesitor de intens, vindecator, efervescent ca emotie. Iar Florina este un facilitator complet.” (Ioana)

“Constelatiile sunt si au fost pt mine una dintre cele mai bune cai pt mine de a vedea adevarul din interiorul meu exact asa cum este el. Alaturi de Florina am reusit sa vad cat de importante sunt unele lucruri pentru mine, lucruri la care nici nu ma gandisem si cat de adanci si indepartate pot fi cauzele unor probleme actuale. Am simtit apoi ca ceva profund s-a schimbat in mine. Multumesc!” (Octavia)

“Am mai “constelat” si in trecut si de fiecare data a fost o experienta unica, diferita, care mai descalcea itele necunoscutului din mine sau care mai ajuta in asezarea unor bucati din mine la locul lor si, de fiecare data vindecam ceva, de fiecare data altceva.
De data aceasta, dupa o pauza de cativa ani, am simtit sa particip la o constelatie sustinuta de Florina si a fost o altfel de experienta in care am reusit sa invat multe lucruri despre mine. Desi la inceputul constelatiei mele nu “recunosteam” tabloul, Florina, prin ghidarea ei, si ceilalti participanti, prin mesajele lor, au reusit sa uneasca bucatelele de puzzle intr-un “nou” tablou in care am recunoscut si tema, si rolurile in care erau implicati participantii, in viata mea.
Mi-a luat ceva timp sa scriu acest feedback deoarece tema iesita la suprafata este in lucru. Important pentru mine este faptul ca acum simt din nou pornirea de a aseza, vindeca, identifica, procesa, integra ce apare in calea vietii mele; am inceput sa “vad” mult mai clar mesajele “aduse” de oameni, situatii, trairi si ma observ integrand lectiile vietii mele cu o mai mare usurinta, iar asta este posibil deoarece, in primul rand, mi-am dat voie sa imi urmez intuitia de a trai o constelatie ghidata de un om deschis si minunat. Iti multumesc tie, Florina, pentru ghidarea oferita, si le multumesc si tuturor celor ce au participat atunci, pentru sustinerea, mesajele si claritatea oferite. Sunteti minunati! Suntem minunati! ❤” (Raluca)

Photo credit: https://artofbirthing.co.za

Recent Posts