Peru (27 septembrie – 18 octombrie 2013)

 In Jurnal de calatorie

Excursia mea in Peru nu a avut un scop spiritual, insa ca fiecare calatorie de-a mea, mi-a oferit o traire intensa. In primul rand datorita grupului eterogen cu care am fost si in al doilea rand datorita civilizatiei noi pe care am descoperit-o, cea a peruanilor.
La prima impresie totul pare de o saracie crunta in Peru. Asa si este, insa oamenii isi doresc un stil de viata simplu si se bucura de el. Desi orasele vuiesc de claxoane si de galagie, nimeni nu este nervos si nici nu tipa unul la altul. Toti sunt de un calm desavarsit.
Locurile au o incarcatura energetica aparte. Traseele si terasele incase din munti pastreaza legende deosebite. Obiceiurile, traditiile si cunostintele acestei civilizatii depaseste cu mult puterea noastra de intelegere. Iti ridica multe intrebari si te pun in fata faptului implinit. Ramane doar acceptarea…
In plus, orice problema pe care oamenii o au, de sanatate, de comunitate sau spirituala o rezolva la saman. Acesti vindecatori se folosesc in special de puterea plantelor prin leacuri vechi, rugaciuni si incantatii stravechi. Important e ca pot rezolva foarte multe. Nici cei mai educati dintre peruani nu renunta la samani pentru doctori.
Va puteti imagina cum ar fi sa se reuneasca la aceeasi masa cei mai buni doctori cu cei mai buni samani? Cate boli ar putea fi vindecate si cu cate usurinta? Ce schimb de experienta extraordinar ar fi! Sunt convinsa ca va veni si acea zi 
Dincolo de asta, te invit sa profiti si sa experiementezi culturi si civilizatii diferite ori de cate ori vei avea ocazia. Fiecare are ceva aparte si de la fiecare invatam cum sa ne descoperim pe noi insine!

1378001_4749067263683_1216069830_n 1380422_4781412912304_8754188_n

Recent Posts