Cum definim frumusetea

 In Echilibrare si vindecare

Ca orice termen abstract, definim frumusetea prin exemplele din jurul nostru. Ajungem sa ne cream sabloane despre ce este frumos si ce nu. Ma uit tot mai mult cum naturalul pierde teren in fata “falsului” si cum acceptam asta cu usurinta – unghii false, gene false etc.

Privesc fata unei copile – ce frumos ii incadreaza sprancenele ochisorii, cum rosul din obraji se intinde pe pometi, cum buzele de un roz natural adancesc zambetul, iar parul usor ciufulit, de un saten pamantiu o fac de-a dreptul frumoasa. Da stiu, ce o sa spuneti, e doar o copila, nu are tenul ridat si nu are nevoie de machiaj si alte ajustari, dar credeti-ma ca e vorba de cum ne definim frumusetea. Naturalul a ajuns sa ni se para banal, sters, iar tot ce e “extra” sa devina obligatoriu.

Daca ne dam voie sa privim cu atentie, ca un exercitiu de contemplare, reusim sa vedem frumusetea in fiecare, de la un copil la un batranel, de la un gandacel la un elefant, de la un mugure pana la cel mai falnic copac.

Cu fiecare gest pe care il facem fata de corpul nostru, incercand sa inlocuim sau sa acoperim ceea ce nu ne place pentru ca nu se incadreaza in tipare, transmitem corpului un mesaj distrugator de neiubire, de neacceptare. Corpul se straduieste mai departe sa va multumeasca, sa va fie pe plac, dar continua sa primeasca acelasi mesaj direct sau subtil, sub straturile de machiaj si ajustari. La un moment dat, concentrandu-si eforturile pe elemente care nu sunt importante si pe schimbari carora nu le poate face fata, el incepe sa cedeze si observati ca raciti mult mai usor, luati usor in greutate, respirati mult mai greu, deveniti mai sensibili si va intrebati de ce. Insa, nici acum nu invati lectia, si in loc sa va cereti iertare fata de corp si sa-i multumiti pentru tot si toate, transmiteti si mai multe ganduri negre fata de el. Incepe sa cedeze si alaturi de alte emotii pitice din interiorul vostru ajungeti sa favorizati aparitia bolii.

De ce sa ajungeti atat de departe?! De ce sa va fie atat de greu?! Dati-va voie sa va iubiti corpul pentru ca e mereu sincer cu voi, va ajuta in permanenta si e alaturi de voi. Descoperiti frumusetea in voi si in ceilalti, acele elemente naturale care vor fi intotdeauna mai presus de toate. Mangaiati-va corpul, recreati conexiunea cu el, adresati-i cuvinte dragastoase si fiti atenti la nevoile lui. O sa va spuna exact ce are nevoie si o sa va fie infinit mai bine!

 

 

 

Recent Posts