Rugaciune catre Dumnezeu

 In Echilibrare si vindecare

Practica rugaciunii intregeste sfintirea vietii. Cuvintele armonios asezate intru intampinarea Tatalui Ceresc, dezvaluie trairi inaltatoare. Fiecare cuvant in imagini amprenteaza versul ce curge spre Cer. Rugaciunea lumineaza sufletul in armonie cu trupul si minte.

Vasile Lupasc ne povesteste despre pustnicii Comanei „inaltati in rugaciune (…) sa cladeasca linistea aceea haruita de Dumnezeu”; „De atata ruga se facusera ei insisi cuvinte spre cer, iar Domnul ii asculta si le dadea ajutor caci ajutor dadeau si ei oamenilor”

Din Vietile Sfintilor aflam: „Calauziti de mana lui Dumnezeu, fratii au ajuns noaptea aproape de pestera Sfintei Teodora si au vazut-o cum se ruga cu mainile inaltate spre cer, invaluita in lumina de foc.”

Mici sunt cuvintele ce descriu nevazutul si mai multe sunt trairile ce lumineaza trupul… sa fim fericiti e menirea, si toate in noi trezesc bucuria.

In continuare aducem aminte cateva rugaciuni alese cu suflet:

 

Tatal nostru care pretutindeni esti, sfant este numele Tau, vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe Pamant!
Painea noastra cea spre fiinta da-ne-o noua astazi si mereu!
Si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri!
Si ne fereste pe noi de ispite, si ne izbaveste de intuneric!
Ca a Ta este imparatia slava si puterea, lumina si iubirea, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

(Tatal nostru – adaptat)

 

Tatal nostru, Tu care ai locul Tau in Lumina, Sfant esti Tu si numele Tau…
In Cer si pe Pamant, astept darul inaltarii Tale in Mine.
Sfanta e vointa numelui Tau in Mine – in Cer si pe Pamant.
Primesc darul harului Tau in fiecare zi.
Da-ne darul Luminii Tale si azi; el e painea noastra in fiecare zi.
Harul Tau sa ne dea Puterea Sfinteniei Sufletului; da-ne noua Puterea Luminii numelui Tau.
Tata Sfant, prin Puterea Harului numelui Tau, Sufletul nostru cere sa primeasca binecuvantarea Luminii Tale, in inima daruite cu Puterea Crucii Harului Duhului Iubirii si Sfinteniei Vietii (in inima intunecata si in inima care intuneca). Tata Sfant, aducem multumire Focului Inimii Tale, care ne duce Binecuvantati in Cerul, in Puterea si in Sfintenia Ta. Amin!

(Tatal Harului)

 

Tatal meu, carele esti pretutindeni! Pentru a vietii lumina, Tie-Ti multumesc! Pentru existenta, Împaratiei Tale-i multumesc! Pentru volnicia (libertatea) de-a iubi si buna de a fi. Pentru hrana cea de toate zilele, Tie-Ti multumesc! Si pentru a Ta ingaduinta, si pentru a pacatelor iertare, de pe al Tau Pamant. Tatal meu, carele esti pretutindeni, Fiica Ta sunt eu printre ale Tale creatii. Nu voi lasa (ma eliberez de) pacatele si slabiciunea (ce vor) în mine ca sa intre. Destoinica de ale Tale desavarsiri o sa ma fac. Tatal meu carele esti pretutindeni, Fiica Ta sunt eu, întru a Ta fericire. A Ta slava prin a mea existenta o voi înalta! Veacurile toate ce-or sa vina, în al Tau vis or sa traiasca. Si asa va fi! Eu asa vreau! Eu, fiica Ta sunt! Tatal meu carele esti pretutindeni.

(Anastasia – Cedrii sunatori ai Rusiei – Vladimir Megre)

 

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul Adevarului, cel ce pretutindenea esti si toate le plinesti, vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea, si mantuieste, Bunule, sufletele noastre. Amin!

(Rugaciune catre Sfantul Duh)

Recent Posts